Træningsplan

TRÆNINGSINFO FOR LYDIGHEDSHOLD 

UGEDAG: TORSDAGE KL 18.30 til 20.00
STARTDATO: marts eller august.

TRÆNERE: Send mail fra kontaktsiden – klik her

Træningsgrundlag Der trænes med positiv indlæring, motivation og byttedrift ved brug af bolde, legetøj eller godbidder. Samarbejde og god kontakt mellem hund/fører er grundlaget for god træning.
Korporlig afstraffelse af hunden under træningen vil medføre bortvisning.
Alle lektioner begynder i klubhuset med kort teori om dagens øvelser. Der vil være en kort kaffepause under træningen, hvor hundene hviler i bilen. Efter hver træning samles vi til en kop kaffe og evaluerer dagens træning.
Der kan læses om alle øvelser i ” Den Grønne Bog” – dette vil være vores kompendie til vores lydighedshold.  http://bog.danskpolitihundeforening.dk   

 Hjemmetræning Der forventes, at hf træner øvelserne hjemme. Der vil være lektier for til hver lektion. Små seancer af 3 minutters varighed gerne 5 gange daglig.

Fodring Hunden må ikke have spist, den er ikke let at træne med – der er risiko for opkast og mavedrejning.

Placering af hund – uden for træning er i bilen, men vær obs. på solen om sommeren. På P-pladsen skal hunden være i snor.

Luftning af hund Mød frem med en velluftet hund. Luft hunden hjemmefra eller luftning kan også foregå ned langs læhegnet og helt i bunden af banen eller på Næsgårdvej. Husk hundeposer til at samle efterladenskaber op med. Vis hensyn til andre på banen.

Praktisk påklædning Undgå hårdt fortøj.  Farligt og upraktisk i terræn og kan skade dig og hunden.

Praktisk udstyr til hund En god fast line og halsbånd. Ingen flexiliner, pighalsbånd samt el-halsbånd.

Løse hunde Alle hunde skal være i snor på parkeringspladsen. Det aftales indbyrdes blandt hundeførerne om løse hunde på banen, hvilket er på eget ansvar.

Forsikring / vaccination / hundetegn Der kræves udvidet hundeforsikring og alm. vaccination. Ved indmeldelse skal police og vaccinationsattest vises.

Slagsmål Hundene skal skilles ad ved, at begge hundefører tager deres hund i bagben (på samme tid) og trækker hver sin vej. Vær sikker og rolig.

Instruktørforventning Vær opmærksom på det ikke er instruktøren, der gør hunden lydig, men blot instruerer og vejleder.
Det kræver hjemmetræning at gøre hunden lydig.
Ved eventuelle spørgsmål om træning, problemer med hunden eller andet, er I velkommen til at kontakte os pr. sms/mail, og vi vil kontakte jer telefonisk, så snart det er muligt.
Vi håber på, at I har lyst til at fortsætte med PH træning efter gennemført lydighed del 1. På Del 2 vil I blive præsenteret for nye øvelser i PH-programmet fx fri ved fod, apportering, halsgivning, spring. Senere kommer spor, gerningssted, rundering mm.

Afbud Meld afbud, hvis du er forhindret i at komme til træning – gerne pr. sms.

Klubhus:  Næsgaardvej 3B, 8500  Grenaa

MØD OS PÅ FACEBOOK
Vov’lige hilsner – og på gensyn
Grenaa PH.